© Rootsville.eu

Doctor Velvet (NL)
tiltle: New Breed
music: Rhythm 'n Blues
release: october 2024
distribution: Wap Shoo Wap Records
promotion: Hans Broere Promotion
info artist: Doctor Velvet

© Rootsville 2024


'New Breed' is het nieuwe album van de Amsterdamse rhythm 'n Blues formatie 'Doctor Velvet'. Bandleiders David en Jerome ontmoetten elkaar tijdens de middelbare school, waar ze al snel een gelijkgestemde interesse voor rock-‘n-roll muziek ontdekten. Nadat ze hun bandgenoten bij elkaar hadden geraapt, werden ze opgepikt door 'Wap Shoo Wap Records' waar ze uiteindelijk hun eerste single “Put The Hurt On Me” publiceerden in maart 2022. De single was al snel uitverkocht en na het bespelen van een aantal grote zalen in en rond Amsterdam was het tijd voor hun eerste NL-tour van 11 verschillende steden.

Hun dampende rock 'n roll overgoten met een rhythm 'n blues sausje doen mij terugdenken aan de periode toen Johnny Kid & The Pirates in de sixties de charts bestormden met nummers als 'Shakin' All Over'. Voeg hierbij nog een dosis Link Wray en je krijgt met deze 'Doctor Velvet' een energieke dosis rock 'n roll in een waar vintage jasje.

Samen met David Grutter en Jerome de Vijlder hebben een groep getalenteerde muzikanten zoals Alex Figueira (Conjunta Papa Upa) en Sam Ghezzi (The Hi-Stakes, The Roaring Cats) zich verzameld om een ​​hypnotiserende luisterervaring te creëren. 'Road To Nowhere' werd uit hun debuutalbum geselecteerd om als voorbode te dienen als single. Voor deze single gingen ze een samenwerking aan met de legendarische Tito Ramirez.

De band is erin geslaagd een frisse kijk op het rhythm ’n blues genre te creëren door elementen van (latin) soul en 50’s rock ’n roll samen te voegen met een 60’s vintage sound en gevoel. Het album is net zo donker, broeierig en humeurig als het dansbaar is. Dit maakt Doctor Velvet uniek en neemt je mee op een nachtelijke rit door moerassen, mistige nachtclubs en vervloekte wegen vol liefdesverdriet.


tracks:

01 City Jungle
02 Road To Nowhere
03 Messed Up
04 Snake Pit
05 Blue Moon Caravan
06 Bad Luck Baby
07 Fool's Desire
08 Anytime, Anyplace, Anywhere
09 Put The Hurt On Me
10 I'm Crying